11.8.10

RABARBER, JORDGUBBSRUTOR


Du behöver:

1 stjälk rabarber
250 g jordgubbar
3 msk honung
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
200 g smör
1 dl sirap
5 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt


Smält smöret i en kastrull, ha i sirap och socker, låt sockret smälta lite.
Tag av kastrullen från plattan så att smeten svalnar något.
Kläck äggen i en bunke, häll i "sockersmeten" och blanda med äggen. rör konstant.
Sikta i mjöl, vaniljsocker och salt. Rör väl.
Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
Fördela den marinerade frukten jämnt över kakan och grädda i 180 grader i ca 30 minuter.

kanterna med lite ugnsfolié om de får för mycket färg! Kakan kan gärna vara lite kladdig i mitten.



redo för att ätas :)




gott och helt okej lätt att göra :D flora på lite florsocker innan servering så ser de ännu mer mums ut :D kan ja kan du!



recept från linneasskafferi.blogg.se

Inga kommentarer: